Utleie

I Frankrike finnes det mange utleieformer. Den mest vanlige for en nordmann som eier en norsk fritidsbolig, er kortidsleie, også kalt “sesongutleie” eller “møblert utleie”. Dette er en kommersiell virksomhet som også kan drives gjennom et fransk AS, et norsk AS (noe som er sjelden lurt), men ikke gjennom et vanlig “SCI” (spør oss om disse selskapsformene hvis du er usikker på hva som er mest aktuelt i din situasjon).

Skattemessig kan denne leieformen by på en rekke utfordringer hvis du ikke vet hvilken skatteordning du bør velge, og om du i det hele tatt kan velge en skatteordning. Du har kanskje hørt begrepene “LMNP”, “LMP”, “Meublé de tourisme classé”, “BIC” eller “micro BIC”.

Mye informasjon om utleie og skatt finner du i eierguiden. Det vi omtaler her er heller FranskBoligs utleietilbud.

Leie ut med FranskBolig

I våre nyhetsbrev og på Facebook-siden vår, snakker vi ofte om utleie. Våre kunder trenger nemlig ofte hjelp med innrapportering til kommunen, kjenne begrensninger for antall dager i året man får lov til å leie ut, døgnskatt, sameiere som forbyr møblert utleie, krav til å sende inn en fransk selvangivelse, skatt på leieinntekter i begge land, kommunalt forbud mot å leie ut, obligatorisk innrapportering om bruk av eiendommen, pålagt skatteregime, osv.

FranskBolig lanserte sin egen utleievirksomhet i 2023. Hver gang vi har tilbudt en tjeneste de 17 siste årene, har vårt mål vært å lage et eget produkt, ikke en blek kopi av det som allerede finnes. Det være megling, rådgivning, boligjakt, administrative tjenester osv.

Utleietjenesten er foreløpig  tilgjengelig i tre områder:
1/ Nice, Villefranche sur Mer, Saint-Laurent du Var.
2/ Cannes, le Cannet, Mandelieu, Théoule sur Mer, Mougins samt unntaksvis i Golfe Juan og Vallauris.
3/ Antibes, Juan les Pins, Biot og Valbonne.

For å kunne tilby best mulig service, begrenser vi antall oppdrag. Hvis du er interessert i å stå på mailingslisten over de vi skal sende detaljert informasjon om tjenesten til, bare send en e-post til utleie@franskbolig.no hvor du presiserer hvor boligen ligger samt om du har leid den ut før.

Der de fleste utleiebyråer krever 25% av leieinntektene i honorar, nøyer vi oss med 20% av leieinntektene, pluss eventuelle kostnader ved at for eksempel utleier velger å inkludere vask/håndklær osv. i leieprisen. Dette er vanlig.