Innledning

Generelle tilbakemeldinger
Kommentaren vi hører mest fra våre kunder er “Vi vet ikke hvordan vi hadde klart det uten dere”. Vi får ikke denne kommentaren bare fordi vi har gjort jobben vår, men fordi nesten utelukkende alle våre kunder undervurderer enten oppgavens kompleksitet eller hvor lite de faktisk vet om selve oppgaven. La oss gi et par eksempler, for dersom du leser disse linjene er det kanskje fordi du lurer på om det er verdt å bruke FranskBolig.

Eksempel 1: Levere en fransk selvangivelse
La oss forestille oss at du må levere en selvangivelse i Frankrike (de fleste må jo gjøre det) og at du snakker brukbart fransk. Du tror at det bare er å finne et tomt skjema på internett, fylle det ut og sende det til skatteetaten. Gjør du det vil din selvangivelse antakeligvis aldri bli behandlet. Blir den behandlet vil du med nesten 100% sikkerhet motta en skatteoppgjørsblankett med feil (les: for høyt) skattebeløp.

Eksempel 2: Hjelp gjennom kjøpsprosessen
Du har funnet en eiendom gjennom en lokal megler og trenger bare noen minutter av FranskBoligs tid til å lese gjennom den første kjøpskontrakten på 45 sider for å se om det er noe der som ikke stemmer. Resten har du god kontroll på, sier du. Etter at vi har levert våre kommentarer, forstår du at det er nødvendig at vi skal se gjennom alle vedlegg (flere hundre sider) fordi kontrakten alene ikke gir alle presiseringer som trengs. Dette er helt vanlig. Så finner vi ut at det er en forskjell mellom seksjoneringsattesten og hvordan boligen ser ut i dag. Eller at noen rom ikke har blitt sjekket av kontrolløren, der det er vanlig at termitter herjer, hvis du kjøper i et område der det kan være termitter. Eller at det mangler et vesentlig dokument, for eksempel kontroll av kloakkanlegget. Du kan lese mer om hva vi helt konkret bidrar med gjennom konkrete kundesaker i en egen brosjyre du kan bestille her.

Eksempel 3: Arv
For fire år siden mistet du faren din. Den franske eiendommen han og moren din eide er ikke skiftet i Frankrike, fordi hverken du eller moren din visste at det var nødvendig å foreta skiftet i Frankrike. Nå vil moren din selge eiendommen, uten at hun i Frankrike ikke har mer enn 50% av eiendomsrettighetene. Du kan prøve å finne en notar i Frankrike for å få hjelp. Er du heldig nok til å finne en som kan kommunisere på engelsk, er det likevel sannsynlig at du eller din advokat i Norge bør ta kontakt med oss for å rydde opp i saken. Vi får mange slike oppdrag. Grunnen er at notarene i Frankrike ikke kjenner norske forhold. De ber om dokumentasjon som ikke finnes. De får oversettelser fra oversettere som gjør feil og skaper misforståelser hos notaren. En vanlig og meget problematisk forveksling gjelder de franske ordene som har med “uskifte” og “sameie” å gjøre. Tolkning av norske ekteskapsregimer er også ofte feil. Notarer beregner feil skatt fordi norske kunder behandles som om de var skattemessig bosatt i Frankrike (det høres kanskje skremmende ut, men vi opplever dette altfor ofte). For ikke å snakke om notarfullmektige, som ofte jobber med disse sakene. Notarfullmektige kan være inkompetente, lavtlønnede, uerfarne og mangler dessverre også av og til motivasjon. Dette kan du lese mer om  i våre guider. Uten ordentlig tilsyn er det ganske sikkert at du vil oppleve det vi pleier å kalle en “kafkaiansk” fremdrift, der det ser ut til at det ikke finnes løsninger for å kunne gå videre.

Vi kunne gi utallige eksempler etter å ha jobbet i femten år med arve- og skattespørsmål, kjøpsprosesser, salgsprosesser, samt diverse administrative oppdrag.

Referanser og kundeomtaler

Vi kan sende deg referanser på forespørsel. Under finner du noen av kommentarene vi har fått fra våre kunder. Kommentarene er ekte, uoppfordret, og selvsagt uredigerte.

Takk for godt samarbeid og utmerket assistanse!
Godt å vite hvem jeg skal kontakte dersom det skulle bli aktuelt en gang i fremtiden!
Både godt og på samme tid litt vemodig at salget er ferdig.” Rolf A.

Hei, dere har jo akkurat avsluttet salget av vårt hus i Collioure, og vi er svært tilfredse med jobben dere har gjort. Spesielt Ida har jo vært utrolig serviceminded og har stått på !!” Sven-Erik R.

Supert! 🙂. Takk for god hjelp.  Våre erfaringer med det franske systemet er at slike ting tar lang tid – syntes jo egentlig dette har gått svært greit!
Du har fulgt oss tett og vi setter stor pris på hjelpen din!
Vi vet hvem vi skal snakke med om vi lurer på noe!! 💪” Anders Ø.

Jeg setter så pris på alt dere har hjulpet til med🙏🙏😇😀🤩🤩Dere er fantastiske! Kjøper gjerne tjenester i januar, og 23. 24. passer fint. Takk for muligheten. Og takk igjen for en fantastisk service vi har fått🙏🙏😇” Thea J.

Tusen takk , og du må hilse Anne-Laure og si st hun har gjort en super innsats for oss, alltid hyggelig, grundig og tålmodig med alle våre spørsmål. Tusen takk til deg også, møtene våre i Oslo var veldig nyttige😊😊 Hvis vi en gang skal selge, vil vi definitivt bruke Franskbolig!” Marianne R.

Vi takker for god hjelp. Vi tar kontakt hvis vi trenger hjelp igjen. Og vi kommer til å anbefale deg/ dere til venner og kjente som er interesserte.” Margaret K.

Har sendt deg en tekstmelding også, men vi ville gjerne nok en gang takke deg for fantastisk service og profesjonell og hyggelig oppfølging. Hele prosessen med huskjøp i Frankrike hadde ikke vært mulig for oss uten din gode hjelp! Vi har i gjennom hele prosessen følt oss trygge og ivaretatt. Hvis dere har et nettsted hvor dere tar imot anmeldelser, vil vi gjerne legge inn en så klart.” – Heidi T.

Tusen takk for at du har geleidet oss igjennom dette på en profesjonell og hyggelig måte.” – Einar K.

Tusen millioner takk for hjelpen til dere begge. Dere har vært til uvurderlig hjelp. Dette hadde vi aldri klart uten hjelp fra dere.” – Knut L.

Tusen takk , og du må hilse Anne-Laure og si at hun har gjort en super innsats for oss, alltid hyggelig, grundig og tålmodig med alle våre spørsmål. Tusen takk til deg også, møtene våre i Oslo var veldig nyttige😊😊 Hvis vi en gang skal selge, vil vi definitivt bruke Franskbolig! ” – Marianne R.

“Tale har utført oppgaven på eksemplarisk vis. Hun ga oss gode tilbakemeldinger underveis, det var en veldig positiv opplevelse. Vi vil anbefale FranskBolig til venner og kjente.” – Trond H.

Vi takker på det hjerteligste for utmerket og hyggelig assistanse ved overdragelse av leiligheten i Cannes. I tillegg til å spare oss for utgifter ved beskatning er du meget moderat i din fakturering synes vi. Vi vil aldri være i tvil om hvem vi vil be om ev. assistanse i fremtiden. Du og ditt firma vil også anbefales på det varmeste ovenfor enhver vi måtte oppfatte at har behov vedr. eiendomstransaksjoner i Frankrike.” – Einar E.

“Vi er veldig takknemlig for deres gode og profesjonelle hjelp til å forenkle og forstå salgs prosessen. Det er virkelig nødvendig med kunnskap og erfaring for å komme igjennom en slik salgsrunde uten å gjøre feil. Takk for hjelpen og samarbeid.” – Yngve S.

“Du har vært en hyggelig og kyndig partner gjennom hele prosessen, og i disse koronatider har dette vært veldig betryggende for oss som kjøpere.” – Pamela R.

“Tusen takk for støtte og ikke minst nøktern og ryddig realitetsorienterende informasjon gjennom hele denne etterhvert lange prosessen. Rart hvordan du virker så kjent uten at vi har truffet hverandre, det har jo blitt en stor mengde kontakt etterhvert. Det viktigste for meg er at du har vært til å stole på og du svarer selvom vi vet du er veldig travel.” – Herman T. til en av våre eksperter

“Vi ville bare takke for godt samarbeid og støtte så, langt i forbindelse med salget av boligen vår i M., Frankrike. Vi er glade for at vi valgte dere.  Frédéric, takk for god informasjon og forståelse for vår situasjon. Vi følte oss trygge på at du gav oss gode og presise opplysninger som vi trengte i et, for oss, ukjent terreng. Michelle, takk for god veiledning, og for å finne løsninger på utfordringer. Helen, takk for at du var behjelpelig med tilsyn av huset, det hjalp oss virkelig å ha en som kunne hjelpe oss på stedet.” Felicia D.

“Ville bare få takke dere for en fantastisk god jobb, oppfølging og engasjement rundt kjøp av vår lille drøm i Syd-Frankrike! Vi ser frem til å ta ett lite glass sammen med dere en gang det skulle passe.” – Katja R.

“Vi er meget fornøyd med den jobben du og dere gjorde for oss. Vi stortrives i Antibes!” – Trond F.

“Fransk byråkrati er en utfordring, men FranskBolig rydder opp!” – Svein E

“Møtet med notaren gikk som smurt, ikke minst takket være din grundige gjennomgang av alle aspekter og dokumenter på forhånd.  Vi benytter anledningen til å takke for all assistanse!  Vi har satt pris på et godt samarbeid og verdifulle bidrag, og vi skal sørge for å spre budskapet når vi kommer i kontakt med potensielle eiendomsinvestorer.” – Harald L.

“Vi er meget takknemlige for denne jobben dere gjør for oss! Akkurat nå er vi vare litt utslått og glade. Igjen sier vi tusen takk for FranskBolig og alle deres tjenester.” – Roar M.

“Jeg vil takke mange ganger for hjelpen fra dere som jeg synes har vært strålende og som jeg absolutt kan anbefale til andre.” – Jeppe S.

“Vi er så fornøyde og såååååå takknemlige for all hjelp og bistand vi har fått!! Jeg skal anbefale dere til alle som vil kjøpe bolig i Frankrike!” – Monique G.

“Vi ble kjent med FranskBolig etter at vi hadde selv startet kjøpsprosessen av et hus i Sørvest-Frankrike. Hadde vi visst om FranskBolig tidligere hadde vi uten tvil involvert de mye tidligere i prosessen. Kjøp av hus i Frankrike inkluderer veldig mye byråkrati og er en mye mer komplisert prosess enn det vi er vant med i Norge. Selv om den ene av oss snakker og leser godt fransk følte vi oss ikke helt trygge alene i prosessen med kompliserte kontrakter og fagbegrep. Når vi først hadde fått Frédéric med på laget så kjente vi at vi kunne senke skuldrene. Det var veldig betryggende å ha noen som kjente til de kompliserte prosessene og visste hva man skulle se etter i en salgskontrakt og hvilke spørsmål skulle stilles. Vi er veldig takknemlige for den bistanden vi fikk og anbefaler alle som vurderer boligkjøp i Frankrike å ta kontakt med FranskBolig så fort som mulig.” – Björk G.

“Det har vært svært hyggelig og hjelpsomt å ha kontakt/bistand fra dere, og N. og jeg kommer til å anbefale dere til andre venner som eventuelt skulle trenge bistand.” – Asle S

“Tusen takk for god og kyndig hjelp i prosessen med å selge huset i Frankrike.” – Anita A.

“Den informasjon som nå er sendt ut fra dere er meget verdifull, og både understreker og bekrefter at FranskBolig  er et firma som verdsetter og ivaretar sine kunder på en meget god og seriøs måte. KJEMPEBRA!” – Svein M

“Jeg har fått hjelp fra FranskBolig i til sammen 3 år, både da jeg i lang tid leitet etter leilighet, og i løpet av oppussingstiden. Uten deres hjelp hadde kjøp og oppussing av leiligheten lett ha blitt en svært frustrerende og stressende opplevelse.” – Reidunn M.

“Vi takker meget for deres assistanse og oppfølging gjennom hele prosessen og håper på fortsatt samarbeid. FranskBolig er absolutt noe å anbefale til venner og bekjenter som planlegger boligkjøp i Frankrike.” – Øyvind H.

“Tusen takk for all hjelp, 🙂 🙂 Det hadde vært helt umulig for oss å komme igjennom denne prosessen uten din hjelp:-)” – Gørill M.

“Tusen takk for all hjelp – jeg er veldig fornøyd med hjelpen fra deg og FranskBolig! Jeg har også anbefalt dere til noen venner.” – Siri S.

“Etter lang tids leting langs hele middelhavskysten endte vi opp med å kjøpe vår ferieleilighet i Saint-Raphaël i Provence. Til å hjelpe oss både i søkeprosessen såvel som i gjennomføringen av selve kjøpet fikk vi verdifull hjelp fra FranskBolig. Kjøpet forløp seg uten noen form for problemer og vi følte stor trygghet gjennom hele prosessen.” – Arne V. 

“Please be notified that we have now conferred with one of your references, Mr. L. We are pleased to announce that he gave you only positive feedback and thus good reasons for us to recommend you to our clients experiencing issues related to France. Mr. L told us that he requested your services and expertise approximately one year ago, together with his siblings. Your assistance was needed in connection with the sale of real estate in France and subsequent distribution of inheritance, as well as tax calculation and reporting. Initially, they paid for an information meeting during which you diligently elaborated on the required steps, time aspect, fees and expected results. Mr. L. stated that you delivered your entire services in a timely manner and in accordance with all the communicated aspects. Even the tax result outcame as expected, although you had expressed a small amount of uncertainty in that respect. Furthermore, he emphasized his satisfaction with your invoicing structure which did not incur any surprises. Conclusively, Mr L. gave you his best recommendations.” – En av de største formuesrådgiverne i Skandinavia FranskBolig samarbeider med

Tusen takk for all hjelp gjennom hele prosessen med hus kjøpet. Hadde blitt veldig vanskelig og komplisert for oss uten din hjelp. Må også få takke for hjelpen vi har fått av Ida gjennom visninger i Frankrike, men også alle de prospectene hun har sendt oss:-)” – Thomas K.

“Vil bare takke deg så mye for all hjelp, du har vært til uvurdelig nytte og hjelp 🙂 Igjen, så mye takk!” – Rune T.

“Jeg hadde brukt lang tid på å søke etter leiligheter , men gruet meg med å sette igang prosessen fra Norge. Jeg ga beskjed om hvilke ønsker jeg hadde, og hvilke leiligheter jeg hadde sett på nettet. FranskBolig arrangerte en effektiv visningshelg og hadde gjort alle avtaler med meglerne.” – Svein E.

“Vi er ekstremt fornøyde med den hjelpen dere har gitt oss i forbindelse med kjøpet. Så, vi stiller gjerne som referanse.” – Frode S.

“Mange takk for kjempebra hjelp og rådgivning underveis, det har gått knirkefritt!!” – Hans K.

“Tusen takk for deres bidrag i hele den prosessen – det har vært veldig betryggende å ha dere med på laget. :)” – Örn K.

“Tusen takk for god hjelp i hele prosessen Frédéric.  Håper du stikker innom oss i B. en dag :-)” – Øystein R.

Et år har gått siden min litt desperate mail der jeg bad om hjelp. Et år. Det har vært litt av en reise, som endte godt, og nå har vi fått drømmeleiligheten i Cannes La Bocca. Alt står bra til og vi er vel kan jeg si igang med en ganske stor renovering, med hjelp fra Vanina. Hun er helt utrolig. Hjelpsom, morsom, strukturert og helt uunværlig for oss. Hun har skaffet gode håndverkere som er til å stole på og som leverer. Nå senest med et stort import prosjekt med utstyr til leiligheten. Vi er så takknemlige og dette kommer til å bli topp.” – Herman T.

Vi er veldig fornøyd med huset i Argeles. Vi er også veldig fornøyd med den assistansen vi har fått fra dere, så hvis dere trenger referanser, så kan dere gjerne bruke oss.” – Peder K.