Delkjøp med avkastning

Mange boligkjøpere i Frankrike hadde gjerne valgt en litt større eiendom enn den de har råd til. Eller sjøutsikt. Eller kort avstand til stranden. Men økonomien strekker kanskje ikke til ved kjøpstidspunktet, eller de har gitt seg selv en streng kjøpsbudsjettsramme.

Investorer bør studere muligheten for å skyte inn litt penger for at disse kjøperne skal kunne kjøpe seg det de drømmer om, og slippe å inngå kompromisser så mye som de kanskje må gjøre. Dette gjør både FranskBolig og eierskapsverktøyet “SCI” i Frankrike mulig, mot god avkastning for investoren.

Få godt betalt for å hjelpe en kjøper

En liten historie
La oss ta et eksempel. Familien Olsen ønsker å bruke 400 000 euro for å kjøpe en leilighet på Rivieraen. De må ha to soverom, sjøutsikt, og en romslig terrasse. De må bo nær alle fasiliteter, og dermed urbant, og leiligheten skal ligge i et fint strøk. FranskBolig, som har tilgang til alle eiendommer på Rivieraen, leter for dem og foreslår noen alternativer. Vi vet at det er vanskelig å kombinere alle disse kriteriene på Rivieraen. Alt det vi sender oppfyller alle krav fra familien Olsen, men alle leiligheter i utvalget er enten oppussingsobjekter, eller de har en terrasse som vender mot en trafikkert gate. Vi sender også informasjon om en fin leilighet som ligger rolig til og som nylig er renovert. Problemet for familien Olsen er at den koster 500 000 euro.

Familien Olsen må gjøre et valg mellom støy og/eller oppussingsbehov, og å bruke 100 000 euro mer. De må med andre ord inngå kompromisser.

Investor Karlsen har en million kroner til overs. Han ønsker å diversifisere sine investeringer, og han hadde ikke vært fremmed for å bruke disse pengene på for eksempel eiendom i Frankrike. Men han har ikke tenkt å oppholde seg i Frankrike med jevne mellomrom, så han skal ikke kjøpe noe der. Dessuten vet han ikke i praksis hvordan han trygt kan investere disse pengene i fransk eiendom. 

FranskBolig sørger for at investor Karlsen hjelper familien Olsen med å kjøpe eiendommen til 500 000 euro, og at han får godt betalt for det:
. Olsen og Karlsen kjøper eiendommen sammen, gjennom et fransk boligselskap (såkalt “SCI”).
. Karlsen eier 20% av eiendommen, men er en passiv eier som leier ut sine eiendomsrettigheter til Olsen.
. Leieavtalen og andre betingelser som skal gjøre investeringen fleksibel og trygg, settes inn i SCI-ets vedtekter.
. Standardavkastningen er på 5% årlig: Hver måned betaler Olsen 417 euro til Karlsen.
. Ønsker Olsen å selge, får Karlsen 20% av salgsbeløpet. Ønsker Karlsen å trekke seg ut, finner FranskBolig en annen investor som kan erstatte Karlsen, eller Olsen låner penger tilsvarende Karlsens andel og kjøper Karlsen ut. Det finnes andre alternativer vi kan nevne dersom du tar kontakt.