Når du byr på en bolig i Frankrike konkurrerer du som regel med ingen andre

Bruk denne sterke posisjonen for å gjøre et godt kjøp!

Mange viktige forhold

Du bør vite hvordan og når selger vil betrakte ditt bud som et "skambud", avdekke meglertriksene i budgivningsprosessen, tvinge selger til å akseptere budet ditt (ja, det er faktisk mulig i enkelte situasjoner!), beskytte deg mot andre konkurrerende budgivere, hvor bindende budet ditt er, gi bud på mer enn en bolig samtidig, hvilke dokumenter du bør signere eller ikke, når du bør nevne dine forbehold, om finansiering bør være på plass først, når du bør gi en frist, når du bør vurdere å gi et fast bud, om og når selger kan trekke seg, osv.

Ta kontakt for å få hjelp med alle disse viktige forhold. Kjøper du din franske eiendom gjennom FranskBolig, bistår vi deg kostnadsfritt fra bud til overtakelse.

Hvor lenge har boligen vært ute for salg?

I Norge deler finn.no og den enda større boligportalen franskboligannonser.no seg markedet på boligannonser fra Frankrike. I Frankrike derimot finner du over 60 toneangivende eiendomsportaler av ca. 350 til sammen.

Husk at det er megler, ikke selger, som bærer markedsføringskostnader. Megleren har derfor kanskje ikke en gang markedsført boligen ut over en annonse på egen nettside! Boligen kan dermed ha stått ute lenge uten å bli solgt. Det betyr ikke nødvendigvis at prisen er feil. Du bør derfor be oss undersøke dette viktige forholdet før du byr på boligen.

Finansiering og budgivers forpilktelser

Du er ikke bundet av et bud på en fransk eiendom: Du kan trekke deg før en bestemt frist som ikke er avhengig av når du har gitt budet. Spør oss om mer informasjon angående angremuligheter ved et fransk boligkjøp.

Finansiering trenger ikke å være ordnet når du gir et bud. Du kan be om et forbehold om finansiering i kjøpskontrakten. Hvis banken avslår din lånesøknad kan du trekke deg kostnadsfritt... dersom finansieringsklausulen er riktig forfattet. Hører du bare på meglerens råd om hvordan du bør forfatte klausulen kommer ikke denne til å besksytte deg godt nok mot et eventuelt avslag fra banken.

Få lavest mulig pris

Mange forhold vil avgjøre om du vil kunne oppnå en mye lavere pris enn prisforlangende.

Husk at du kanskje ikke har sett boligen mer enn en halvtime en gang, og at du ikke er en profesjonell boligkjøper i det franske markedet. Spør en spesialist som vil kunne fremskaffe all den informasjon du trenger for å legge opp den optimale budstrategien.

Hvor mye kan du prute?

Du vil ikke kunne besvare dette spørsmålet før du har gjort grundige undersøkelser om viktige forhold som påvirker prisen. Du kan be oss gjøre jobben for deg. Megleren sier kanskje at det er "gode muligheter for å få en god rabatt". Denne antakelsen er ikke verdt mye, dessverre. Prisantydningen kan være fastsatt av selger alene, og være for høy: Får du 10% rabatt gjør du kanskje et dårlig kjøp. Be oss derfor sjekke om boligen er riktig priset. Du kan også gjøre et godt kjøp selv om du ikke får en rabatt på prisen! Å by på prisforlangende kan dessuten være lurt i enkelte sammenhenger.